Pers / Media

null      null        null      null

Marc Peter Spahn over de Vitafloor!

20 december 2022. Marc Peter Spahn houdt aan een val van een paard een verbrijzelde knie over. Weg droom om zich te kwalificeren voor de Wereldbekerfinale, de wedstrijd waar de Grand Prix-ruiter het hele seizoen naar toe gewerkt had. Lopen mocht hij niet, maar hij reed wel de ring binnen in Gotenburg, op 22 februari.

Lees hier het uitgebreide interview in Phryso (nr. 6 - augustus 2023) met Marc Peter Spahn over de Vitafloor!
Gebruik Vitafloor steeds vaker  onderdeel van de training

Gebruik Vitafloor steeds vaker als onderdeel van de training

Springruiter Doron Kuipers, tweespanrijder Stan van Eijk en dressuurpaardentrainer Tim Coomans blinken ieder uit binnen hun vakgebied van de paardensport. Toevallig of niet, ze gebruiken alle drie dagelijks de Vitafloor bij de training van hun paarden, terwijl ze de ‘tril plaat voor paarden’ oorspronkelijk aanschaften voor de blessurebehandeling van één paard.

Vibrerend fitter

Vibrerend fitter

Een voorspoedig herstel, dat hoopt iedere eigenaar voor zijn paard na een zware inspanning of blessure. Veel humane atleten gebruiken vibratietherapie om hun prestaties te verbeteren en ook in de  humane fysiotherapie is het bekend. De Vitafloor biedt deze therapie voor paarden. Het werkt zo...
Meer dan alleen een geniet-momentje voor de paarden.”

Meer dan alleen een genietmomentje voor de paarden.” 

De Vitafloor wordt al overal in de paardenwereld ingezet bij blessures en spierstijfheid. Gerenommeerde stallen hebben de Vitafloor in huis en ook dierenklinieken bieden behandelingen aan. In de westernsport hebben verschillende bekende namen goede ervaringen met deze whole body vibration trilplaat. Hoe werkt het nu precies en wat zie je als trainer en eigenaar aan het paard? We vroegen het aan onder meer Jurgen Pouls, Fenna Elzinga en dierenarts Henk Offereins.

Vitafloor GEEFT BOOST AAN REVALIDATIE

Dressuur samen met Vitafloor

De Vitafloor is een trilplaat voor paarden, die vaak wordt ingezet bij blessures en spierstijfheid. Veel sportstallen en dierenklinieken hebben dit hulpmiddel in huis. De Vitafloor kan een belangrijke rol spelen bij revalidatie na blessures, maar is vaak ook onderdeel van het dagelijkse management van sportpaarden. We vroegen dierenarts Henk Offereins, dressuuramazone Lotte Engelen en revalidatietrainer Astrid Hoppenbrouwers naar hun ervaringen. 

Vitafloor houdt paarden soepel:   ‘We merken duidelijk het verschil’

Vitafloor houdt paarden soepel: 

‘We merken duidelijk het verschil’

De Vitafloor wordt steeds vaker ingezet bij blessures en spierstijfheid. Sportstal- len hebben de Vitafloor in huis en ook dierenklinieken bieden behandelingen aan. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze trilplaat altijd gebruikt kan worden om paarden gezond, soepel en krachtig te houden. Bij revalidatie na blessures, maar ook als onderdeel van het dagelijkse management van sportpaarden.

Britt Dekker vertelt over de Vitafloor

De 3 paarden van Britt hebben diverse gezondheidsvoordelen dankzij de Vitafloor.